Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

glasleien
serre met innovatief glasdak bij woonhuis i.s.m. studenten TU Delft
ONTWERP EN BOUW EEN SERRE

Studio Content maakte een ontwerp om een woning in de toekomst te splitsen in twee levensloop bestendige appartementen. Daarvoor bleek een extra ruimte nodig; een serre of bijkeuken en tegelijk plantenkas. Het mocht opvallen en was bij voorkeur zo transparant mogelijk en optimaal op de zon georiënteerd. Het budget was beperkt, maar de precieze uitvoering kon in het werk worden bepaald dus bood veel vrijheid.

AMBACHTELIJKE KAS IN STAPPEN GEBOUWD

Om met een minimaal budget te kunnen bouwen werd besloten een leer/werk project op te zetten voor studenten van de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. In drie zomers wordt in fases het gebouw neergezet. De constructie bestaat uit grote spanten met ambachtelijke houtverbindingen zonder schroeven. Het dak is bekleed met meer dan honderd verschillende stukken hergebruikt gehard glas uit o.a. vitrinekasten en tafels van particulieren in de buurt. Door een slim systeem van overlappen, zoals een dak met leien, ontstaat een organische vorm met een minmum aan materiaal.

_MG_1636_7_8_tonemapped