Een zeer compacte ruimte zo slim mogelijk inrichten is voor een architect een leuke uitdaging. Soms wordt studio Content ook gevraagd voor een interieur opdracht in plaats van een volledige woning. Het ontwerp kan dan tot in elk detail uitgewerkt worden. Zo ook bij deze complete badkamer met veel voorzieningen (dubbele douche én bad) in een beperkte ruimte onder een schuin dak.

badkamer-wastafels

Naast een slim ruimtelijk ontwerp is er gebruik gemaakt van authentieke en duurzame materialen passend bij het bestaande interieur en de rest van het huis. Zo is er energiezuinig verduurzaamd Platowood gebruikt voor de betimmering en de meubels. Ruime kasten met dubbele deuren bieden genoeg ruimte voor wasmanden en grote diepe lades gebruiken de schuine ruimte optimaal.

 

Door geen plafond te maken, maar de hoogte van de schuine kap te gebruiken ontstaat een aangenaam leefklimaat; de vochtige lucht van het douchen stijgt omhoog en kan langzaam weg ventileren op natuurlijke wijze.

badkamer-dubbele-douche
Door het nieuwe dakraam en de hoge ramen naar binnen toe komt veel natuurlijk licht binnen. Bovendien is ’s avonds makkelijk te zien of de badkamer bezet is door het egale strijklicht van onopvallende en energiezuinige ledverlichting.

badkamer-toilet badkamer-spiegel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenslotte is in de tegelvloer, maar ook in de wanden van de doucheruimte verwarming verwerkt voor een voortdurend behaaglijk klimaat. Door de stralingswarmte wordt de lucht in de badkamer niet onnodig verwarmd en is het toch altijd prettig warm en gereed voor gebruik. Als bonus zorgt de wandverwarming ervoor dat de manshoge spiegel niet beslaat tijdens het douchen en dat de handdoeken aan het wandrek snel drogen en lekker worden voorverwarmd.

 

concept A3 v2

 

 

ontwerp-v2-plan