We zijn zeer vereerd dat studio Content een prijs mag ontvangen van De Twaalf Ambachten, de stichting die al sinds de jaren ’80 ecologisch bouwen in Nederland op de kaart heeft gezet. Kleinschalige ecologische initiatieven in Nederland en België worden door stichting De Twaalf Ambachten beloont met geldprijzen ter stimulering van hun inzet voor een duurzamere samenleving.

Studio Content ontvangt de prijs voor praktisch onderzoek naar de toepassing van laagspanning gelijkstroom in combinatie met zonnepanelen en andere off-grid energie- en watersystemen. Daarnaast hebben we o.a. het waterloze toilet Nonolet uitgebreid getest en verschillende vormen van de tegelkachel gebouwd.

Als kind lazen wij al regelmatig de maandelijkse nieuwsbrief met talrijke voorbeelden van ecologisch bouwen. Daarnaast zijn diverse projecten van studio Content gebaseerd op de zeer gedetailleerde werkmappen die De Twaalf Ambachten aanbiedt. Boordevol heldere tekeningen en uitleg van uitgebreid geteste systemen.

Het ontvangst van deze prijs is voor ons echt een grote eer. Zeker omdat we hiermee in de voetsporen treden van o.a. Bill Mollison (Grondlegger in Australië van de veel omvattende Permacultur), Johan van Lengen (’bio-architect’ in Brazilië bij TIBÁ, schrijver van ‘The Barefoot Architect‘) en recentelijk Marc Siepman (Humist die zich geldloos inzet voor educatie over de bodem en de ecologische landbouw). Naast de prijs werd er bovendien een artikel over studio Content gepubliceerd in de nieuwsbrief.

We zijn Sietz Leeflang (oprichter van De Twaalf Ambachten) en de fondscommissie (met o.a. Kris de Decker van Lowtech Magazine) zeer dankbaar voor deze aanmoediging.

We hebben ons bovendien voorgenomen ons in te zetten om de papieren archieven van De Twaalf Ambachten te helpen digitaliseren en ze beschikbaar te maken voor de huidige generatie jonge bouwers. Studenten en andere geïnteresseerden die hierbij willen helpen kunnen zich aanmelden via info@studiocontent.org

 

artikel 12ambachten