Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

100% Terschelling paviljoen
locatie voor lezingen, debatten en concerten op festivals
ONTWERP OP BASIS VAN LOKALE POTENTIE

De Oogst- en kenniskaart Terschelling die studio Content maakte i.s.m. studio Elmo Vermijs was het startpunt voor een verplaatsbaar paviljoen dat is ontworpen voor het Oerol festival. Het Paviljoen is het eerste resultaat van 100%Terschelling: een werkwijze die de potentie van de omgeving inzichtelijk maakt door middel van een inventarisatie van (rest)materialen en kennis. De randvoorwaarden van het ontwerp lagen vast, de uitwerking is bepaald door beschikbare materialen, kennis en kunde op het eiland.

PLATFORM VOOR DEBATTEN EN CONCERTEN

Het paviljoen wordt gebruikt als platform om deze werkwijze te onderzoeken en te ontwikkelen. Het biedt plaats voor discussie over actuele thema’s op het gebied van landschap, milieu, klimaat en sociale vraagstukken. De vormgeving is bepaald door de materialen en ambachten. Zoals reststukken steigerbuis van lokale aannemers die door studenten van de zeevaartschool gelast zijn, spanten van een strandtent met tentdoek van afgeschreven tentjes en hekken van oude netten.
Elk jaar wordt het Paviljoen voor het festival opnieuw opgebouwd. Daarnaast gebruiken andere organisaties het paviljoen in het Waddengebied. Inmiddels heeft het paviljoen op Into The Great Wide Open en Springtij Forum gestaan en hebben o.a. Blaudzun en Spinvis optredens gegeven in Het Paviljoen.

5053d2fa28ba0d28da00005b_persbericht-studio-elmo-vermijs_paviljoen06

paviljoen08

1-oerol_college_Albert_Oost1_01

paviljoen02

_mg_4008