Een maand geleden, op 20 oktober is de container afgeleverd in Delft. De verf (wit met een grijze rand) was nog nat en het kostte nog moeite om de grote vrachtwagen netjes in de schiehal te parkeren. Maar zoals je hierboven kunt zien staat de container strak op zijn plaats, het lijkt wel een bioscoopscherm! De container is hier omgebouwd tot een wind- en waterdicht casco, dat gebruikt kan worden als verplaatsbaar kantoor.

Een stalen container ombouwen is een bijzonder tak van sport, maar het resultaat mag er zijn. Een aluminium schuifpui met dubbelglas aan elke kant, een echte keukendeur, een gelaste waterbak op het dak en de opslagtanks binnenin, de vloerverwarming in de vloer en aansluitpunten voor de waterfilters, de warmtewisselaar van de compost en de zonnecollectoren. Er was veel te doen in korte tijd; 26 november was de container gereed voor transport.

Veel onderdelen die de container tot een volwaardig kantoor (of zelfs huis) maken, werden nog niet gedaan in de loods van de schiehal. De ramen in de zijkant ga ik pas maken nadat de studio een tijdje is gebruikt, om te ontdekken wat de handigste plaats is. Een groot deel van het waterfiltersysteem, waaronder het helofytenfilter wordt pas in de lente geïnstalleerd zodat het goed kan groeien. Vrijwel alle meubels en inrichting komen pas in de studio wanneer ze nodig zijn, dan blijft de ruimte vrij om makkelijk te werken. De technische installatie op het dak wordt pas gemonteerd op de eerste locatie, zodat de apparatuur beschermd is tijdens transport.

Natuurlijk kon ik veel dingen niet alleen, gelukkig heb ik veel hulp gekregen!