De aanwezigheid van studio Content op het landgoed Thedinghsweert is een wisselwerking. Naast de hulp en gezelligheid die ik krijg van bewoners kan ik ook iets teruggeven en bijdragen aan de woonvereniging.
Behalve praktische hulp bij allerlei klussen, maken sommige buren ook gebruik van mijn adviezen. Met een schat aan kennis over verantwoord en ecologisch bouwen ga ik op bezoek bij mensen en bespreek samen hun huis en woonwensen. Dat kan gaan over allerlei onderwerpen zoals warmte, licht, ventilatie, geluid en water. Het gesprek gaat vooral over de ervaringen die men zelf heeft met hun eigen woning, de bewoners kennen hun huis immers het beste.
Naar aanleiding van het bezoek komen doorgaans vanzelf enkele onderwerpen ter sprake waar bewoners iets mee zouden willen. Mijn advies kan dan resulteren in een inventarisatie van mogelijke verbeteringen, een lijst met informatie over beschikbare producten of leveranciers, of ontwerpwerk in de vorm van schetsen of tekeningen die gebruikt kunnen worden als eerste aanzet om een plan te bespreken. Natuurlijk kan ik ook praktische hulp geven bij de uitvoering als er iets verbouwd gaat worden.

Bij sommigen ben ik al langs geweest voor een snelle inventarisatie van hun huis, wie het leuk vindt kan een afspraak maken zodat ik ook daar nog langs kom.

Bijvoorbeeld bij Addie en Adrie kwam ter sprake dat er weinig natuurlijk licht valt op sommige plekken in huis. We bedachten al snel nieuwe oplossingen in de vorm van een daklicht of een extra tussenraam in het trappenhuis. Simpele oplossingen om in je achterhoofd te houden als je een keer gaat verbouwen. Ook kon er een mooie match gemaakt worden met de buren, Rinkse en Tibor, die op het moment de toekomstige babykamer aan het verbouwen zijn. Door nu meteen rekening te houden met de mogelijkheden voor geluidsisolatie kon de tussenwand met de slaapkamer direct geluidwerend worden gemaakt. Nadat we verschillende producten en leveranciers hebben besproken konden de buurmannen samen aan de slag om een voorzetwand te maken, waarbij ze weten op welke details gelet moet worden.

Natuurlijk is iedereen ook van harte welkom in studio Content om zelf te zien hoe die technische systemen nou werken en wat er daarvan mogelijk is voor je eigen huis.